Verdenspremiere når Eik møter Ørn!

Dette har du aldri sett før. Fredag kveld møtes FK Eik Tønsberg og FK Ørn Horten til durabelig lokaloppgjør med 11 mann på hver banehalvdel – og med hver sin spillkonsoll. Du kan se hele herligheten direkte!
 
Fredag 1. mai kl. 19.00 spiles det en FIFA eFotball-kamp mellom A-lagsspillere i FK Eik Tønsberg og FK Ørn Horten. Etter det vi erfarer har det ikke vært gjennomført en FIFA esport-kamp på denne måten i verden tidligere. Dette er således en verdenspremiere!
 
Det som skiller denne kampen fra andre esport-kamper er at kampen spilles av 11 spillere på hvert lag. Spillerne sitter med hver sin spillkonsoll og opererer sin digitale spillerutgave av seg selv, som f.eks. keeper, back, midtbanespiller eller spiss. Kampen spilles som best av tre kamper.
 
Unikt samarbeid
 
Kampen arrangeres gjennom et unikt samarbeid mellom Norges E-Sportforbund, FK Eik Tønsberg og FK Ørn Horten. Ideen kom opp som en erstatning for kampen mellom lagene som skulle vært spilt på Tønsberg Gressbane 18. april, men som måtte avlyses grunnet koronapandemien.
 
Kampstart er fredag 1. mai kl. 19.00, og kampen overføres direkte i samarbeid med Amedia og deres lokalaviser Tønsbergs Blad og Gjengangeren. De som ønsker å se sendingen kan følge kampen via Tønsbergs Blad eller via denne linken: http://efotballserien.no
 
Vi har også opprettet en egen VIPPS: 604951 for frivillig kjøp av «billett».
 
I forkant av kampen vil det bli studiosending fra kl. 18.00 med aktuelle gjester fra fotballmiljøet, med Reidar Lindqvist fra Amedia/Tønsbergs Blad som programleder.
 
Oseberg kulturhus
 
I prinsippet kunne spillerne sittet hver for seg og hvor som helst, men i og med denne spennende begivenheten ikke har skjedd tidligere, har vi valgt å samle alle spillerne i Oseberg kulturhus der de får hver sin spillestasjon.
 
Stasjoner/bord er selvsagt oppsatt i henhold til gjeldende smittevernregler, men bordene er også satt i 4-3-3 formasjon der klubbene har fått tildelt hver sin banehalvdel slik at opplevelsen for spillerne vil bli mest mulig autentisk, der de sitter og spiller i sine respektive klubbdrakter. Grunnet koronapandemien vil arrangementet selvsagt ikke være åpent for publikum, kun for spillere og funksjonærer.
 
Pilotprosjekt
 
Kampen 1. mai arrangeres altså i et samarbeid mellom Norges E-Sportforbund, FK Eik Tønsberg og FK Ørn Horten. Dersom dette blir vellykket vil partene vurdere å utvikle dette konseptet videre i Norge.

Post a Comment

FK Eik Tønsberg