Kenneth Karlsen engasjert som klubbutvikler i FK Eik Tønsberg: – Vi mener vi har gjort et kjempescoop

– Tønsbergs Blad har i dag skrevet følgende i forbindelse med nyheten om at Kenneth Karlsen er engasjert i FK Eik Tønsberg fra 1.1.21:

– Vi er stolte av at Kenneth har valgt å jobbe med oss da vi vet mange toppklubber har vært på banen for å få til et samarbeid med han. Vi mener rett og slett at vi har gjort et kjempescoop, og med dette samarbeidet er hele Tønsbergs drøm om å få et fotballag tilbake til eliteserien mer realistisk enn på veldig, veldig lenge, sier Olav Bolseth og Runar Danielsen, styreledere i henholdsvis FK Eik Tønsberg AIL og FK Tønsberg 871..

Det de snakker om er at Kenneth Karlsen har takket ja til en prosjektstilling som klubbutvikler i FK Eik Tønsberg. Karlsen er mannen som sammen med trener Vegard Hansen brakte Mjøndalen fra nivå fire til eliteserien. Etter 13 år i Mjøndalen takket han for seg i fjor.


Nå har han altså hoppet inn i en ny klubb som befinner seg på nivå fire, men med ambisjoner om toppfotball.
 

Et stort fotballpotensial

 
– Hvorfor FK Eik Tønsberg, Kenneth?
 
– Det er det flere grunner til. Rent personlig så passer dette engasjementet meg bra. Akkurat nå ønsker jeg ikke en 100 prosentstilling i fotball. Timingen er også god. Men, den viktigste grunnen er at det har undret meg at det store fotballpotensialet til Tønsberg-regionen ikke har slått ut. Det har jeg lyst til å se litt nærmere på, og se om det er noen ting som jeg har mulighet til å bidra til å gjøre noe med. Det trigger meg, sier Karlsen.
 
Som han er inne på i svaret over er stillingen hans i FK Eik Tønsberg et deltidsengasjement. Karlsen sier han som motstander på banen og leder i Mjøndalen har hatt et forhold til Eik i over 30 år. Han kjenner også flere av folkene i klubben fra gammelt av.
 
– Jeg er glad det er mye fotballhoder i klubben fra før, og at det er folk der som har lyst til å få til noe. Når det er sagt, så er de viktigere enn meg. Det er de som står i krigen hver eneste dag som avgjør om klubben blir en suksess. Min rolle blir å være en støttespiller, sier Kenneth Karlsen.
 

Dialog i ett år

 
Det har pågått en dialog med Kenneth Karlsen over en lengre tid – og at det er ingen ringere enn Stian Semb Aasmundsen som først koblet Eik-ledelsen på Karlsen.
 
– Stian deltok på en samling vi inviterte til i Oseberg. Der åpnet vi for at gjestene kunne komme med råd og innspill på hvordan vi kunne lykkes. Stians råd var å ta kontakt med Kenneth. Så i ett års tid har vi hatt dialog samtaler med han og han har vært på besøk. Nå takket han ja til å bli en del av oss, sier Daniel Hov, daglig leder i klubben.
 

Ønsker å bli viktig for Tønsberg

 
En viktig brikke i de overordnede planer er nå på plass med Kenneth Karlsens. Klubben ser mange likhetstrekk mellom sine mål og det Mjøndalen har fått til.
 
– FK Eik Tønsberg ønsker på samme måte som Mjøndalen å bli en viktig aktør i lokalsamfunnet, både som en profesjonell fotballklubb, men også via sitt samarbeid med Kirkens Bymisjon og Tønsberglivet AS i prosjektet «Fotball er mer enn fotball», sier Bolseth og Danielsen.

– Klubben har svært mye på plass og er sertifisert som Kvalitetsklubb II som en av få i Norge. Ting som gir muligheter, men dessverre bare det, sier Kenneth Karlsen, og understreker at det er viktig at klubben er viktig for lokalsamfunnet for å lykkes.

Bolseth og Danielsen mener at med Kenneth Karlsen med på laget, så sender klubben et signal både lokalt og nasjonalt om at FK Eik Tønsberg mener alvor i sin satsing.

Post a Comment

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!