Tøff bortekamp i vente

Tøff bortekamp i vente

Assistenttrener Christopher Barland er optimist før helgens kamp, den fjerde i årets noe spesielle sesong. Her deler han sine tanker før avreise til Østfold og kampen mot Kråkerøy førstkommende lørdag.

Hvordan vil du oppsummere sesongen så langt?

– Sesongen fram til nå er godkjent. Vi ser at vi er i utvikling og at vi blir bedre for hver kamp. Samtidig føler jeg at vi fortsatt har litt å gå på. Først og fremst må vi bli bedre på eget etablert spill. Vi fikk inn nye folk rett før sesongen og trenger å få det til å stemme lagmessig på det som handler om timing, pasninger og bevegelser. Heldigvis begynner gutta å kjenne hverandre bedre, noe som er helt nødvendig om vi skal nå målsetningen vår. Hvis jeg skal oppsummere sesongen vil jeg si at vi er på gang. 7 poeng på tre kamper er bra når vi ennå ikke har prestert opp mot vårt beste.

 

– Jeg har også lyst til å si at vi er fornøyde med støtten vi har fått på hjemmebane. Mellom 600 og 700 tilskuere har vært veldig bra. Den støtten er veldig viktig for oss.

 

I tillegg til rutine, hva har det betydd å få Lars Grorud inn i laget?

– Lars representerer trygghet, han prater og styrer og tar vare på gutta. På banen er han sterk i duellspillet og i oppspillfasen etter så mange år på øverste nivå. Generelt har vi en fin balanse i spillergruppa nå med en blanding av unge og litt eldre gutter. Gutta lærer av hverandre, sånn det må være i en spillergruppe med erfaring.

 

Hvordan er stemningen i laget?

– Stemningen i gruppa er kjempegod, men vi føler ikke at vi har fått vist oss fra vår beste side. Vi har en sult og en lyst til å bli stadig bedre, og er i det moduset nå.

 

Lørdagens motstander Kråkerøy ligger på 11. plass på tabellen med 3 poeng etter to tap og kun én seier så langt. Laget har tapt mot Strømsgodset 2 og Sarpsborg 08 2, mens det ble seier borte mot Åssiden i siste kamp. Hva venter FK Eik Tønsberg på lørdag?

 

– Det venter oss et fysisk tøft lag som har bra med muskelkraft. Vi møter et lag med to spisser, det har vi ikke møtt i våre to første kamper. Kråkerøy er bra foran mål og gode på dødballer. Det blir en tøff utfordring, men vi bør være bedre ferdighetsmessig og når det kommer til tempo. Det handler om å få kampen inn i vårt spor og styre spillet med tempo på ball og ha få touch, slik at vi unngår en knokkelkamp.

Per Egil Swift, Christopher Barland og Øivind Barland. Foto: Arild Viksand

Noen skader eller frafall til lørdagens kamp?

– Skadesituasjonen ser bra ut. Grorud fikk en liten smell i kampen sist, men er klar på trening fra torsdag. Harald Danielsen har ikke vært aktuell på grunn av skade, men spilte rekruttkamp sist søndag og kan være aktuell for troppen.

 

Spente østfoldinger

Skal vi tro østfoldingenes trener Anders Østli har ikke laget satt seg noen bestemte mål for årets sesong.

– Med kun 13 kamper handler det om å få mellom 15 og 20 poeng så fort som mulig. Vi har hatt gode prestasjoner i våre første kamper, men litt dårlige resultater. Nå er vi klare for kamp mot et Tønsberg-lag som har startet bra og som ser sterke ut. Jeg tror publikum får se en artig kamp med høy intensitet og godt tempo. Vi har i hvert fall veldig lyst til å gjøre gode prestasjoner om til gode resultater, sier Østli og ønsker FK Eik Tønsberg velkommen til kamp.

Post a Comment

FK Eik Tønsberg