Avgjørende kamper på rekke og rad. MIF 2 første utfordring.

Avgjørende kamper på rekke og rad. MIF 2 første utfordring.

Mandag kveld møter vi Mjøndalen 2. Et lag som burde hatt flere poeng enn det de har fått så langt i sesongen, ifølge lagets trener.

 

Det er vi, Hønefoss og Ørn-Horten som ligger best an i kampen om opprykk fra avdeling 2 i Norsk Tipping-ligaen. Etter at Hønefoss tapte hjemme mot Ørn-Horten søndag ettermiddag, ser topp tre på tabellen nå slik ut.

 

FK Eik Tønsberg 20 poeng (8 kamper)

Ørn-Horten 20 poeng (9 kamper)

Hønefoss 15 poeng (8 kamper)

 

Om vi skulle reise poengløse hjem fra Mjøndalen, vil vi altså stå likt med Ørn-Horten før vi møter gutta fra Horten til batalje på Gressbanen førstkommende lørdag.

 

Nervepirrende sesongavslutning

Kun fem kamper gjenstår av årets sesong. For vår del ligger det an til en nervepirrende avslutning, hvor de neste rundene blir helt avgjørende.

 

Våre motstandere disse fem kampene, i tillegg til Mjøndalen-kampen i morgen, er Ørn-Horten hjemme lørdag 9. oktober, Fredrikstad 2 borte søndag 17. oktober, Flint hjemme lørdag 23. oktober og Hønefoss borte lørdag 30. oktober. Her er det mange fotballgodbiter i vente, og det er bare å gjøre seg klar seg for høstlig fotballdrama i flere akter.

 

Mange uavgjorte

Mjøndalen-rekruttene har fire uavgjorte, to seire og to tap så langt i sesongen. Det betyr ti poeng og en foreløpig ellevteplass på tabellen.

 

Laget har spilt uavgjort mot Sarpsborgs 08 2, Oppsal, Flint og Hønefoss, mens tapene har kommet mot Halsen og Ørn-Horten. Seirene har kommet mot Strømsgodset 2 og Fredrikstad 2.

 

Klare til kamp

Skal vi tro MIF-rekruttenes trener, skotske Kevin Nicol, er unggutta fra Mjøndalen klare til kamp.

 

– Vi har spilt ganske bra så langt i sesongen, og har fortjent flere poeng enn det vi har fått. Hver kamp er vanskelig i denne serien, de fleste matcher er tette og jevne. Med FK Eik Tønsberg møter vi et godt lag som er i toppen av tabellen og jeg forventer en tøff kamp.

 

Talentfulle unggutter

Nicol forteller at laget har mange unge spillere som trener regelmessig med A-laget og som har fått prøve seg i kamper i Eliteserien denne sesongen. I kampen mot Ørn-Horten fikk for øvrig en spiller født i 2006 sjansen på rekruttlaget.

 

– Vi pleier å bruke tre A-lagspillere i hver kamp, men i de to kampene vi har tapt har vi stilt med tilnærmet rene juniorlag. Hvordan det blir mot FK Eik Tønsberg er litt vanskelig å si, for vårt hovedfokus denne uka har vært A-lagets hjemmekamp mot Brann søndag. Jeg er uansett sikker på at vi skal stille med et motivert lag som er klare til kamp. Vi ser i hvert fall fram til å spille mot FK Eik Tønsberg, sier Nicol.

 

Forventer kamp med høyt tempo

FK Eik Tønsbergs assistenttrener, Christopher Barland, er også klar til kamp. Han kan fortelle om en god treningsuke og en tent tropp som gleder seg.

 

– Vi har endelig hatt en full uke med trening igjen og har fått jobbet videre med relasjonene i vårt offensive spill. Dette handler mye om avstander og hvilke rom vi ønsker å utnytte mer. Vi har også jobbet med å få opp trøkk og intensitet i det defensive arbeidet vårt.

– Vi forventer å møte et sterkt MIF 2, som de ofte stiller på hjemmebane, men er vi på vårt beste er vi gode nok til å slå alle. Det blir nok en kamp med høyt tempo og vi må opp noen hakk fra sist for å ta med oss alle poengene hjem til Tønsberg. Vi har dessverre hatt en del sykdom og noen skader, men heldigvis har vi en bred og god stall og da åpner det seg muligheter for andre spillere, sier Barland.

 

Støtt gutta

Mandagens kamp starter klokken 19.00. Vi håper mange tar turen til Mjøndalen og støtter laget vårt i kampen om opprykk!

 

Har du ikke muligheten til å ta turen til Mjøndalen denne mandagskvelden, håper vi å se deg på Gressbanen førstkommende lørdag til et godt, gammelt toppoppgjør mot våre naboer fra Horten.

Post a Comment

FK Eik Tønsberg