Ørns trener før helgens storkamp: – Eik har hatt litt stang inn

Ørns trener før helgens storkamp: – Eik har hatt litt stang inn

Lørdag er det duket for nabobatalje mot Ørn-Horten. Vi møter et lag som har vært sterke på bortebane denne sesongen og som gleder seg til toppkamp mot naboene fra Tønsberg.

 

Vi har en skikkelig thrilleravslutning i vente i Norsk Tipping-ligaen avdeling 2. Med kun fire kamper igjen å spille, står vi med 23 poeng og 18 plussmål, mens Ørn-Horten har 20 poeng og 17 plussmål. Begge lagene har spilt 9 kamper.

 

Etter kampen mot oss førstkommende lørdag, har Ørn-Horten igjen Oppsal hjemme og Kråkerøy borte før de avslutter på hjemmebane mot Follo. Vi møter følgende motstandere i de tre siste kampene av årets sesong: Fredrikstad 2 (borte), Flint (hjemme) og Hønefoss (borte).

 

Gode på bortebane

Ørn har så langt spilt fem kamper på bortebane denne sesongen. Alle har endt med seier, sist knuste de opprykkskandidat Hønefoss med 1-4. Laget fra Horten har ikke vært like bra på hjemmebane, der er fasiten én seier, ett tap og to uavgjorte.

 

Må bare bli gøy

Lagets hovedtrener Kjell André Thu gleder seg til kamp og til å se mange tilskuere både fra Horten og Tønsberg på Gressbanen.

 

– Et lokaloppgjør er stort i seg selv, men når kampen i tillegg har så stor betydning for opprykk må det bare bli gøy. Vi peila oss tidlig ut kampene mot Hønefoss og FK Eik Tønsberg som spesielt viktige kamper. Slik tabellen er nå, er vi på en måte i en utfordrerposisjon, men vi vet at Eik har en tøff avslutning på sesongen. I tillegg til oss møter de Fredrikstad og Flint som kanskje må ha poeng for å overleve når disse kampene spilles. Ikke minst møter de Hønefoss som kanskje er helt avhengige av å vinne for å ha sjanse til opprykk. Vi vil selvfølgelig vinne, men ser at vi fortsatt er med i kampen om opprykk med uavgjort, sier Thu.

 

Hva er deres ambisjoner for sesongen, slik den har utviklet seg?

– Vår ambisjon er å rykke opp, men det er en utrolig tøff avdeling og vi skjønte ganske tidlig at det kom til å stå om marginer. Jeg synes vi har hatt litt stang ut og FK Eik Tønsberg litt stang inn så langt i sesongen, men i en så tøff og jevn avdeling er du avhengig av flyt og flaks for å vippe kampene i din favør. Vi får se hvor lenge flaksen holder.

 

Hva betyr det at det er et lokaloppgjør?

– Det passer oss å spille mot gode lag som vil angripe. Det er to veldig gode lag som møtes. Lag med mye kvalitet og mange gode fotballspillere. Det kommer til å bli en kamp med et meget høyt tredjedivisjonsnivå, kanskje til og med et høyere nivå. At det er et lokaloppgjør betyr ekstra innsats og trøkk, så får vi se hvem som håndterer nervene best, hvem som klarer å spille sitt spill og hvem som er best når det gjelder.

 

Sliter med skader og karantener

Thu forteller at laget sliter med skader på sentrale spillere, i tillegg til at de har noen spillere ute på grunn av karantene.

 

– Vi er litt på felgen sånn sett og Eik kunne ikke møtt oss på et mer gunstig tidspunkt for dem, men vi skal stable på beina et skikkelig godt lag. Vi har sett nesten alle kamper av Eik og blir overraska om de kommer med noen overraskelser. Jeg tipper de har ganske god kontroll på oss også, smiler Ørn-treneren og legger til:

 

– Jeg håper på masse folk. Det er å spille kamper med trøkk som er gøy. Hvis folk bare møter opp, blir dette den kuleste kampen i hele år.

 

Gutta trenger din støtte

Det er høst, det er serieinnspurt og det er toppkamp på Gressbanen. Lørdagens kamp starter klokka 16. Velkommen på kamp!

1 Comment

  • Terje Grawford Møyland
    6. oktober 2021

    Heia hvite og svarte gutter.

Post a Comment

FK Eik Tønsberg